Левовата стойност на избраната застраховка главно зависи от рисковете, които Ви заобикалят

car insurance

Но как да контролираме точно колко плащаме за премийни вноски

Нашият пазар на застраховане още се развива, както дори и в реалните условия на криза се регистрира увеличаване на премийните приходи като в общото, така също и при животозастраховането. Дали също това значи, че финансовото образование на потребителите в българия се е покачила? Реално възможно е и да е по този начин. Факт е обаче, че много от българите си закупуват застраховки при условие, че нямат още един избор. Ако управлявате кола без легитимна Го например, поемате риска не само за тежка глоба, но също така и да ви вземат шофьорксата книжка. А ако наистина сте успели да убедите някаква банка да ви отпусне кредит, може спокойно да се простите с вашите мечти, ако наистина не застраховате заложеното си имущество, или доброто здраве и бъдещите си приходи. Българите, които не са накарани от подобна ситуация обаче рядко стъпват на прага на застрахователен брокер. Мнозина са тези, които през целия си живот нито веднъж не са си закупували застрахователна полица.

Много домакинства са убедени, че, докато само намират средства да изплатят домашните си такси, е лукс да обмислят за допълнителните разноски по застраховка на имуществото или здравето си. Една от основните причини да се очакват скъпи премийни вноски е, че те не са изцяло наясно с конкретната работа на застрахователните дружества и методите за определяне на крайните цени. Ако подписва с Вас договор, един фактор се появява като основен за сдружението – риска, които се поема. Често той е възможно да е много висок, че реално не е възможно да си купите полица на никаква крайна цена. Като пример, в случай, че живеете в квартал, заплашен от много земетресения, е значително възможно никоя застрахователна фирма да не желае да включи имота ви срещу настоящата опасност.

Но от друга страна, ако фирмата прецени, че рискът, обвързан с вашия договор е малък, вноските, които дължите да са толкова ниски, и да си ги позволите лесно даже и с минималния си бюджет. Как точно застрахователите калкулират опасността при различните продукти и услуги? Макар че са установени десетки специфични различия, определено има някои съществени правила, до които се придържат членовете на сектора по света.

Посетете ни http://www.zastrahovai.se/best-insured/kasko/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *