Как точно да купим хубав лаптоп – ръководство за начинаещи

laptop

Поради неуспоримия факт, че новите технологии нон-стоп се подобряват, броят на хората, избиращи да си вземат мощни лаптопи вместо стационарни расте драстично. Едно от главните плюсове на лаптопите е тяхната мобилност, даваща им възможността без проблеми да бъдат носени . А те са идеалния вариант за тази част от населението, които се намират в непрекъснато преместване, а освен това и не заемат много място у дома като настолните.

Подборът на удачните хубави лаптопи дори може да се окаже мисия невъзможна за начинаещите в тази конкретна област. Самата истина е, че на пазара се предлагат наистина много и най-различни марки и модели, с толкова много разнообразни функионалности.

Но как да изберете 1, който ще отговаря изцяло на вашите искания?

Уточнете с колко пари ще разполагате. Изберете диапазон на цените и по този начин ще намалите кръга от опции на избора ви. Можете спокойно да си закупите приличен преносим компютър на цена от 800 до хиляда лв., но ако искате несъмнено здрава конфигурация ще е наложително да си приготвите и да отделите 2 или дори 3 пъти повечко за нея.

Най-важното нещо в избора на здрав лаптоп е картата на видеото. В идеалния вариант вие сами ще пожелаете тя да бъде външна и с нейна собствена рам минимум 1 GB. При абсолютно никакви обстоятелства не купувайте мобилен компютър с вградена видео карта, защото тя няма да може да поддържа тежките игри, и вие само ще си пръснете парите на вятъра.

Следващият по важност елемент е процесорът. В идеалния вариант вие ще пожелаете да бъде минимално 2.5 GHz двуядрен, а може би и 4-ядрен CPU. Той задава бързината на процесите на вашия лаптоп. Запомнете следното: ако GHz е по-високо, толкова по-хубаво. Обикновено вие ще трябва да изберете измежду AMD и Intel, а точно те са най-добри производители на CPU-та.

Важно е добре да вземете под внимание с колко рам памет се предоставя избрания от вас здрав лаптоп. Препоръчително е е да е с поне 4 Gb, но ако е с шест, осем или 12 ще бъде най-правилно. Колкото повечко рам памет има вашия собствен мобилен компютър и стабилна видео карта, толкова по-гладко ще вървят вашите любими сериозни игри.

Докато следвате тези главни напътствия бихте могли да намерите и закупите най-удачния преносим компютър за игри, напълно съобразен с нуждите ви и бюджет.

Сайтът: https://www.sravni.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *