Разумно избирайте брокер и агенция!

apartments

В повечето държави агент на имоти не е кофти работа! Но по нашите географски ширини на мъжете и жените все още не им е ясно, какви точно са задълженията на агента, или за точно какво му се плаща… и често е на лице основателна причина в съмненията.

Бъдете изключително внимателни С НАМИРАНЕТО НА АГЕНТ

• Разберете повече за компанията, която би поела изследването на вашия имот.

• Запознайте се лично със служителя от компанията, който може да поеме вашия имот.

Поискайте от личния ви брокер да ви запознае:
• абсолютно всичко, което ще правите заедно- всяка една стъпка- от идеята до ключалката
• в какви времеви рамки ще бъде осъществен целият процес – от началното търсене по критерии, през огледите, до затварянето на сделката
• какво ще е необходимо да подготвите вие – бележки, време, документи
• какви са ангажиментите на дадения агент – ясно посочени, а също в рамките за какво точно време би било възможно да бъдат изпълнени и поети
Не чакайте само на комуникацията по електронен път – дори и цветно да сте обрисували желанията си – нищо друго не е възможно да замени даден разговор очи в очи. Най-добре искайте персонална среща! Вие сами трябва да си изберете, с кого точно да работите – както брокерската агенция, така също и персонално брокер от фирмата.
В случай, че личността или отношението към работата на текущия брокер не ви се нрави – вижте се със собственика на агенцията и изберете друг агент, който да се захване с възложената работа, или направо поръчате дадената работа на съвсем друга фирма.

Поискайте задължително друг агент, при положение че:
Ви разхожда на оферти, които не отговарят на вашите изисквания.
Има наглостта да ви искат финансови средства за извършване на огледи и в през това време ви предоставят предложения, които не отговарят с вашите желания.
Минали са не малко месеца, а той не ви е показал за оглед абсолютно нищо, отговарящо на обявените първоначално критерии от вас.
Ви таксува финансови средства за разнообразни разноски, неупоменати в договора помежду ви – пътни, адвокат и пр. Безсъмнено това е абсолютно неудачно! Факт е, че за това вие плащате комисиона и дадените параметри са уточнени в договора между страните.

Сайта ни: http://colliers-residential.bg/komplekssofia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *