Точно как леките коли за скрап се рециклират

scrap carsЗамисляли ли сте се по-задълбочено как точно се рециклират леките коли, още през какви процеси преминават, какво ще се случва с тях.

Първото нещо малко след като прецените, кой да вземе вашия собствен автомобил за скрап е той да ви заплати споразумяната сума пари, приготвяте документите за собственост и пренасят колата, след което се разполага на мястото там където ще бъде започната подготовката и.

Започва се с най-важната съставна част от гледна позиция на сигурност – горивния резервоар. Горивото се източва от него а малко след това дадения резервоар се премахва. Проблема е, че именно там стоят бензинови пари и при най-малката искрица може да се взриви.

Малко след този етап се минава на следващата стъпка. Премахване на други течности от леката кола. Маха се моторното масло от автомобилния двигател, при положение, че то се извлича в специфични варели и се отделя за различно преработване. Подобен метод се изпълнява за антифриза, водата за чистачките и разнообразни течности ако има. Фреона от климатика също е хубаво да е събран с необходимата техника и да не се допуска в атмосферата.

Алумулаторната батерия се разкача и се отделя за отделно преработване, има в себе си олово и различни химикали като пример електролити. Акумулаторите си имат друга процедура за обработване.

В другия етап автомобила се подготвя за махането на елементите с неметално съдържание, като може лесно да са откачени и отделени от колата. В това число огледала, гуми, стъкла, пластмасови брони и много други подобни елементи.

В следствие на цялото това колата може да е пресована. Така също се достига по компактен вид за пренасяне или пък съхранение. Доста често не се пресоват, а директно се слагат на поточна линия отвеждаща си в огромна машина, която започва да ги реже на миниатюрни късчета. Тя се нарича шредер, приличаща на шредера в офиса, който нарязва листата на миниатюрни парченца.

Разкъсаната срап, която е получена е удобна да е почистена от неметалните елементи, като това става най-ефикасно с по-голям магнит, който хваща металните частици. През резервоар с вода ще е възможно да се отдели пластмасата и платовете от алуминия, които са останали.

Така в крайна сметка вашия лек автомобил се разпокъсва и разпределя. Крайната скрап е удобна за пренасяне и би могла да се транспортира до най-различни дестинации по света или до определен завод, там където могат да я купят. Именно там тя ще бъде претопявана и отливана в нови профили, ламарини и заготовки за изграждане на разнообразни метални изделия.

Намерете още информация: изкупуване на стари коли софия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *